Històric

ELS GRANS SENTINELLES DELS PIRINEUS CENTRALS ARAGONESOS 🗓

DISSABTE 2, DIUMENGE 3 I DILLUNS 4 DE JULIOL

Enguany, per la ja tradicional sortida de Festa Major, la proposta és l’ascensió a la trilogia dels cims que dominen des del sud i separats de la cadena axial pirinenca, els alts cims dels Pirineus centrals aragonesos. Un menú muntanyenc de tres plats, on començarem amb un entrant de roca calcària com és la gran mola de la Penya Muntanyesa, que s’alça per damunt la depressió del Cinca i domina des del sud, els grans massissos del Mont Perdut, Bachimala i Posets. La visió des del seu cim en dies clars i nítids és senzillament sublim, en una ascensió on gaudirem, també, de les rudes terres del Baix Sobrarb aragonès. Un segon i exquisit plat consistirà a degustar l’ascensió a l’inigualable cim del Cotiella pel grandiós circ d’Armenya, enmig d’un paisatge mineral de caire desèrtic, on la sortida de l’astre rei tenyeix Armenya d’un intens color rogenc, gairebé irreal i d’una bellesa que només poden copsar aquells que s’aventuren per aquests solitaris paratges de matinada, per gaudir d’un regal que la natura ens proporciona a cada albada. I acabarem amb un lleuger tercer plat farcit de verdor, amb l’ascensió al Pic Baciero, que ens proporcionarà una insospitada i aèria visió sobre la vall de l’Esera, encapçalada pel massís de les Maladetes al nord i del castell del Turbó al sud. Aquest menú que us proposo, potser us deixarà amb gana, aquella gana que només aplaquen els cims pirinencs de 3.000 metres, però el que us puc assegurar és que satisfarà el paladar dels més exigents, d’aquells que, més que una cota numèrica, cerquen en la muntanya ingredients del tot naturals. I, les postres, ja les deixo a l’elecció de cadascú, però un bon gelat al capvespre a la nostra ciutat, després del viatge de retorn i tot gaudint de la Festa Major, podria ser una bona opció. Finalment, també us vull anunciar, aprofitant la divulgació d’aquesta publicació, que aquesta serà la darrera sortida del cicle CETCIMS. Després de cinc temporades d’intenses sortides, ha arribat el moment de fer un pas al costat, emprant aquesta frase tant en voga darrerament, per deixar pas a les noves iniciatives que ja van creixent. La idea inicial de CETCIMS era la de fer reviure l’activitat d’una SAM que estava en via morta, però que actualment ja torna a estar plenament viva, amb diverses activitats com escalada de crestes, esquí de muntanya i raquetes de neu, MÓNCET i algunes més, fet pel qual penso que la traça de CETCIMS ha estat seguida i actualment fins i tot superada. Així doncs, amb l’objectiu aconseguit, només em resta agrair-vos sincerament la vostra participació en les sortides d’aquests cinc anys en què he gaudit de valent amb la vostra companyia i de les vivències compartides. Continuarem veient-nos pel CET i segur que seguirem compartint muntanyes i amistat.

FITXA TÈCNICA

Reunió preparatòria: dijous 2 de juny a les 20:00h a la SAM del CET on comentarem tota la logística que comporta aquesta sortida de tres dies.
Dificultat: ALTA.
Consells específics: material per a alta muntanya.
Inscripcions: en tractar-se d’una activitat de certa exigència tècnica, les inscripcions només es podran formalitzar en la reunió preparatòria.
Preu: activitat gratuïta per als socis de l’entitat. En cas d’un possible interès per part d’alguna persona que no sigui sòcia del CET la primera sortida serà gratuïta, però si vol continuar participant del cicle CETCIMS és requisit indispensable tenir la condició de soci de l’entitat.
Assegurança: Llicència federativa de la FEEC, o altres federacions equivalents de l’any en curs.
Transport: privat.

from to
Scheduled Històric