Històric

Els colors de tardor al Pallars 🗓

[:ca] [:en] [:es]

14, 15 i 16 d’octubre

El Pallars Sobirà és una de les comarques més espectaculars de Catalunya. Aquí hi trobem una bona part dels cims de més de 3.000m de Catalunya, rius de muntanya encantadors i un reguitzell de llacs deliciosos. En aquesta ocasió us proposem centrar la nostra mirada cap als colors dels boscos a la tardor, quan els caducifolis es vesteixen de colors càlids i destaquen sobre el verd fosc dels avets i pins de muntanya. Visitarem les valls d’Àneu i la coma de Burg que, segons els director del parc natural de l’Alt Pirineu, és el racó més bell de tot el parc, sobretot a la tardor, quan el daurat dels pollancres es combina amb el vermell dels cirers, amb el groc dels freixes o els l’aram de les nogueres.

Què farem? Fotografiarem els paisatges de muntanya de les valls d’Àneu vestits amb els colors càlids de la tardor. Farem una curta caminada fins al torrent de la Cabana, per descobrir la bellesa intocada de l’avetosa de la Mata de València. Voltarem pels petits pobles de la vall d’Unarre i ens submergirem en l’espectacle dels colors de la coma de Burg. I, sobretot, parlarem de fotografia, intercanviarem coneixements i, entre tots, trobarem la manera de treure el millor partit fotogràfic de les oportunitats que aquestes valls ens oferiran.

[:ca] [:en] [:es]

On ens trobarem? A MonNaturaPirineus, a partir de les 7 del vespre, que és un ens instal·larem i tindrem el nostre quarter general. Proposem allotjar-nos en aquestes magnífiques instal·lacions que ofereixen habitacions de quatre persones en lliteres, amb bany i dutxa a totes les habitacions. Tanmateix, a Esterri o València d’Àneu hi ha una bona oferta hotelera, per qui prefereixi aquest altre tipus d’establiment. A Son hi podeu trobar també turisme rural.

Vehicles: anirem amb cotxes particulars perquè aquesta fórmula ens proporciona més llibertat i més mobilitat. Tanmateix, per evitar despeses i emissions innecessàries, procurarem aprofitar-los al màxim. Ho acabarem de decidir a la reunió preparatòria.

Què cal que portem? El primer que hem de pensar és en nosaltres mateixos i en el nostre confort. Si estem incòmodes no farem bones fotos. A la tardor el temps és molt variable i normalment hi ha una gran diferència de temperatura entre el dia i la nit. Vestiu-vos per capes i, d’aquesta manera, podreu adaptar-vos a les condicions del moment. Pel que fa al calçat, porteu-ne que us permeti caminar amb comoditat i que us mantingui els peus calents. No haurem de caminar gaire. Per arribar al torrent de la cabana caldrà seguir un camí ben fressat durant uns 15 minuts i per anar a Santa Eulàlia de Farrera haurem de seguir un camí pavimentat durant una mitja hora. Per dormir a MónNaturaPirineus no cal que portem res: els llençols i les coixineres estan incloses en el preu.

Menjar i beure: dependre dels horaris de bars i restaurants limita molt les possibilitats de fer fotografies, especialment de fer fotografies a la natura en la que depenem de les condicions meteorològiques, del recorregut del sol, etc. Per tant, proposem ser el màxim d’autosuficients en aquest sentit i portar els dinars de casa. Això també rebaixarà el cost de la sortida.  Per sopar podem fer-ho a MonNaturaPirineus. Tanmateix, si algú prefereix anar a algun restaurant, hi ha una oferta considerable i s’ha de sentir lliure de decidir quina és la seva opció personal.

Material fotogràfic: el paisatge sempre ens ofereix infinites oportunitats fotogràfiques. Com més variat sigui l’assortiment d’òptiques que tingueu, més podreu aprofitar aquestes oportunitats. A més de la càmera, tindrem oportunitats per utilitzar tota mena d’objectius. Des dels angulars més extrems fins als teleobjectiu més potents. Per tant, porteu tot el que tingueu. Penseu que ens mourem poc de prop dels cotxes i que, per tant, no ho haurem de carretejar. El trípode sempre és un accessori molt útil i no us deixeu el polaritzador a casa que el trobareu a faltar! I, sobretot, penseu a portar les bateries ben carregades i targetes suficients!

[:ca] [:en] [:es]

Activitats previstes i horari aproximat: aquest programa és aproximat i és possible que l’hàgim de modificar en funció de les condicions meteorològiques que ens trobem.

 • Divendres:
  • Viatge fins a les Planes de Son
  • a partir de les 19:00: trobada i registre a l’allotjament
  • 21:00 sopar
  • 22:00 fins que ens en cansem: fotografia a la llum de la lluna gairebé plena a les Planes de Son.
 • Dissabte:
  • 7:00 fotografia de Sant Just i Pastor il·luminats, al poble de Son, amb les primeres llums del dia (opcional)
  • 8:08 sortida del sol
  • 8:47 fi de l’hora daurada
  • 9:15 esmorzar a MonNaturaPirineus
  • 10:15 Sortida amb vehicles per la vall d’Unarre (dinar de pícnic) fotografia de paisatges de tardor.
  • 15:00 desplaçament cap al torrent de la Cabana i curta caminada fins al pont que travessa el torrent fotografia de l’aigua.
  • 18:00 desplaçament fins a prop del port de la Bonaigua per fotografiar la posta de sol
  • 18:36 inici de l’hora daurada
  • 19:12 posta de sol
  • 19:41 fi de l’hora blava i retorn a MonNaturaPirineus
  • 21:00 sopar i dormir
 • Diumenge
  • 7:00 fotografia de l’embassament de la Torrassa a la sortida del sol (opcional)
  • 8:11 sortida de sol
  • 8:48 fi de l’hora daurada
  • 9:15 esmorzar a MonNaturaPirineus
  • 10:15 sortida cap a la coma de Gurb. Caminada de Farrera a Santa Eulàlia
  • 14:00 dinar de pícnic a l’embassament de la Torrassa i fi de la sortida
  • 18:30 de camí a Terrassa, parada a la Roca de Santa per fotografiar la posta de sol (opcional)

[:ca] [:en] [:es]

[message background_color=’lightgrey’]

Fitxa tècnica:

Punt de trobada: A MonNaturaPirineus, divendres entre les 19:00 i les 21:00
Desplaçament: amb cotxes particulars
Reunió preparatòria: dilluns 3 d’octubre, a la sala de la secció de fotografia, a les 8 del vespre.
Dificultat: baixa (les fotografies les farem a peu de cotxe, excepte per al torrent de la Cabana i l’¡ermita de Santa Eulàlia, on caldrà caminar poca estona per camins ben fressats)
Allotjament: A MonNaturaPirineus, a les Planes de Son. Habitacions de 4 places amb lliteres, bany i dutxa. Si algú ho prefereix, es pot allotjar també en algun dels hotels, apartaments o cases rurals a Esterri o València d’Àneu, la Guingeta, Escaló, Son, etc.
Àpats: proposem sopar i esmorzar a MonNaturaPirineus i portar els dinars de casa. Tanmateix, la zona és plena de restaurants, alguns de molta anomenada. Qui ho prefereixi pot menjar en algun d’aquests restaurants.
Preu:
Socis del CET: gratuïta.
No socis: 10€.
Aquest preu només dóna dret a l’assistència a la sortida. Els costos d’allotjament, àpats i desplaçaments corren a càrrec dels participants.
Inscripcions: a aquest mateix web o a secretaria de l’entitat cada dia feiner de 6 a 9 del vespre
Per participar en aquesta sortida cal estar en possessió de l’assegurança de la FEEC tipus A o superior o contractar l’assegurança específica a aquest mateix web o a secretaria per als dies corresponents.
Vocal: Francesc Muntada, al correu francescmuntada@gmail.com o al telèfon 609 77 62 42 per qualsevol aclariment que pugueu necessitar.

[/message]

[:ca] [:en] [:es]

[insert_php]

$AdreçaPost=”http://ce-terrassa.cat/els-colors-de-tardor-al-pallars/”;
$NomProducte=”Fotografia colors tardor al Pallars”;
$preu=”0000″;
$soci=”0000″;
$asseguranca=”200″;
$comments=true;
include ‘tpv/buyform.php’;
[/insert_php]

from to
Scheduled Històric