Històric

El Turbó: El petri Castell que defensa la Vall de l’Èsera

Diumenge 1 de novembre

“Ben entrada la tardor he considerat el poder fer encara alguna ascensió pirinenca de l’assolellada vessant sud i he pensat en l’isolada mola del Turbó, que com bé descriu el gran pirineista francès Miguel Angulo;

“Aquesta muntanya solitària destaca al sud de la vall de Benasc des de tots els panorames. Vista des de lluny, el seu aspecte pesant i massís no fa suposar tota l’originalitat de la seva geomorfologia. En efecte, una gran coma enfonsada ocupa el centre de la muntanya, d’on es desprenen crestes calcàries fortament erosionades, agulles, bretxes profundes, canals vertiginoses i parets de varis centenars de metres d’altura. És una muntanya que únicament mostra els seus tresors a aquells qui s’atreveixen a aproximar-s’hi, i especialment als qui recorren la seva aresta nord, extraordinàriament curiosa.”

Així doncs amb aquesta breu descripció de la muntanya invito a totes les atrevides i a tots els atrevits que vulguin acompanyar-nos a recórrer l’aresta nord d’aquesta gran muntanya i descobrir durant el descens les joies naturals que amaga la sempre sorprenent coma de Sant Adrià i gaudir de les superbes vistes que ens ofereix sobre els massissos del Posets i de les Maladetes.”

Fitxa tècnica
Reunió preparatòria: dimarts 20 d’octubre a les 20:00 a la S.A.M. del C.E.T.
Lloc i hora de trobada: Hotel Don Cándido, dissabte 31 d’octubre a les 16:00h.
Durada prevista: tot el dia (cap de setmana).
Distància a recórrer: 12 km.
Desnivell: +1150 m.
Dificultat: ALTA.
Consells específics: Material específic per alta muntanya hivernal.
Inscripcions: al punt d’atenció al soci del C.E.T. i a través del web del CET www.ce-terrassa.cat.
Preu: gratuït els socis i 20 euros els no socis.
Assegurança: Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal al punt d’atenció al soci (2 euros per dia).
Transport: Privat.
Vocal: Manel Cajide.
Telèfon i correu electrònic: 609 74 74 03 · manuel.cajide@imi-precision.com.

La gran mola del Turbó tanca pel sud la vall de Benasc. Fotografia de Manel Cajide.