Històric

EL PIC ALT DE COMAMITJANA: EL CIM OBLIDAT DE L’ALTA VALL DE CARANÇÀ 🗓

DIUMENGE 12 DE JUNY

comamitjanaEl pic Alt de Comamitjana és, sense cap mena de dubte, un cim solitari i poc visitat. Això és degut principalment a dos fets evidents. Per una part la seva exigent aproximació ja requereix un esforç considerable i, per una altra, és un cim que resta eclipsat a l’ombra dels seus importants veïns, com són el pic de l’Infern i el Bastiments, però en canvi el seu cim domina com pocs tota l’alta vall de Carançà, fet pel qual l’esforç queda plenament recompensat. Altrament, la millor opció per retornar del cim és la de complementar el seu ascens amb el bell recorregut per la cresta que l’uneix amb el pic de l’Infern i que esdevé una bonica cavalcada entre la coma Mitjana i l’alta vall de Carançà, acompanyats en tot moment de l’aèria visió de què anem gaudint sobre l’estany Gran o de les Truites, i de la pròpia vall de Carançà. A més a més, el fet d’assolir el bonic cim del pic de l’Infern per una de les rutes de la seva severa vessant nord dóna un plus de severitat al marcat ambient de gran alta muntanya que s’hi respira. Tot això, afegit a l’important desnivell que anirem acumulant, fa que aquesta cursa esdevingui una de les grans de la regió. Així doncs, per a aquest mes d’inici de temporada estival us proposo anar a recórrer els cims que tanquen l’arcada meridional del famós circ de Carançà, amb tots aquests ingredients ressenyats, que satisfaran les cames dels més exigents. Anar a Carançà és sinònim d’alta muntanya en estat pur i tot això ben a prop de casa.

FITXA TÈCNICA
Reunió preparatòria: dijous, 8 de juny a les 20:00h a la SAM del CET.
Lloc i hora de trobada: Hotel Don Cándido, diumenge 12 de juny a les 07:00h.
Durada prevista: tot el dia.
Distància a recórrer: 15 km.
Dificultat: ALTA.
Consells específics: material d’alta muntanya, preferiblement bota rígida per a les tarteres i pals de trekking (opcionals).
Inscripcions: en tractar-se d’una activitat de certa exigència tècnica, les inscripcions només es podran formalitzar en la reunió preparatòria.
Preu: activitat gratuïta per als socis de l’entitat. En cas d’un possible interès per part d’alguna persona que no sigui sòcia del CET la primera sortida serà gratuïta, però si vol continuar participant del cicle CETCIMS és requisit indispensable tenir la condició de soci de l’entitat.
Assegurança: llicència federativa de la FEEC, o altres federacions equivalents de l’any en curs.
Transport: privat.
Vocal: Manel Cajide.

Scheduled Històric