Històric

El misteri dels cristalls gegants de guix de Naica, Mèxic 🗓

Dijous, 25 de maig a les 20.30 h

La mina de Naica és una mina de plom i plata que està situada a l’estat Chiuaua de Mèxic i que està en explotació. Els cristall de guix s’han format en una cavitat natural situada a 290 m de profunditat. Aquests cristalls, els més grans que es coneixen, poden arribar als 11m de llargada, fan més d’1 m de gruix i poden pesar més de 50 Tm.

La bellesa i la singularitat dels cristalls de selenita de Naica fa d’aquest indret un espai excepcional i que cal preservar

La Dra. M. Àngels Canals Sabaté ens parlarà de com es van formar aquests cristalls, del perquè són tan grans i del futur que els espera.

La conferenciant és professora titular de Cristal.lografia i Mineralogia del grup de recerca Mineralogia aplicada i geoquímica de fluids del Departament de Mineralogia, Petrologia i Geologia Aplicada de la Universitat de Barcelona. Fa recerca sobre els fluids que es troben tant en conques sedimentàries com en ambients magmàtics poc profunds. Ha treballat en la gènesi dels dipòsits minerals d’origen hidrotermal.

Arran de la finalització del 58è Curs d’iniciació a l’espeleologia, gaudirem de la projecció d’una pel·lícula sobre la cova de Naica, seguida per la conferència de la Dra. Canals. En acabar es farà l’entrega de diplomes dels alumnes que han fet el curs d’espeleologia.

Aquest acte es obert a tothom i no cal inscripció prèvia

Scheduled Històric