Històric

El Matagalls per Sant Segimon 🗓

Dimecres, 12 de juliol

Amb aquesta sortida els nostres amics Jaume i Ricard, companys de les Passejades pel Parc, ens proposen una excursió de final de temporada: fer un recorregut circular amb sortida i arribada a Colllformic, amb la visita exterior de l’antic monestir de Sant Segimon, santuari del segle XIII , la capella de sant Miquel de Barretons i el cim del Matagalls.

Descripció de l’itinerari

[two_columns] [column1]

Iniciem el recorregut a Collformic (1145) cap a les 7.40. Seguim el GR 52 fins a arribar a una pista on deixem el GR que va directament al cim del Matagalls i continuem per la pista en direcció a Sant Segimon (1230).

Seguim la pista. Anem travessant alguna vall i una petita fageda per passar per la font de Sant Miquel dels Sants fins el coll de les Tres Creus, al costat de Sant Segimon. Arribarem a Sant Segimon cap a les 9. Aquest santuari es troba damunt d’un penya-segat al vessant de ponent del massís del Montseny. Actualment està en fase de reformes. Un cop visitats els exteriors del monestir continuarem la caminada per un sender que amb forta pujada ens porta fins a l’ermita de Sant Miquel dels Barretons, modesta capella del segle XVI

[/column1] [column2]

situada a sobre d’un roquissar amb unes vistes excel·lents. És un bon punt per esmorzar.

Un cop haurem recuperat forces, continuarem l’ascenció per el coll de Saprunerai el pla dels Ginebrons. En aquest punt girarem a l’esquerra en direcció oest. Cap a les 10.45 tenim previst passar per la font del Matagalls i més endavant la font dels Cims on farem una breu parada. Reprenem la marxa amb direcció nord – est fins el cim del Matagalls. Amb 1697 m d’alçada es un dels cims més alts del Montseny.

El retorn el farem per el camí clàssic de la Matagalls-Montserrat. Nosaltres però ens quedarem a Collformic inici i fi de la nostra excursió.

[/column2] [/two_columns]

 

[message background_color=’papayawhip’]

Fitxa tècnica

 • Sortida: 6.00 h. davant el Centre Cultural. Tornada cap a les 18 h
 • Desplaçament: cotxes particulars. Ess repartiran les despeses entre els assistents, el recorregut serà Terrassa, Tona, el Brull i Collformic
 • Recorregut: 10’12 km
 • Desnivell: + 700 – 548 m
 • Temps de marxa: 6 hores 5minuts
 • Dificultat: Mitjana
 • Preu: gratuït els socis i 5 euros els no socis
 • Inscripcions: a Secretaria i a través d’aquesta mateixa pàgina
 • Recomanacions: portar roba i calçat adequat, pals per caminar, força aigua i un bon esmorzar
 • Nota:per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència-assegurança federativa.En cas contrari heu de contractar l’assegurança temporal a secretaria (2 euros per dia)
 • Dinar : A concretar
 • Més informació: Jaume Galofre (686 380 835) i Ricard Navarro (608 422 795)
[/message] [insert_php] $AdreçaPost=”http://ce-terrassa.cat/el-matagalls-per-sant-segimon/”;
$NomProducte=”Passejades pel Parc · Matagalls”;
$preu=”0000″;
$soci=”0500″;
$asseguranca=”0200″;
$comments=true;
include ‘tpv/buyformNEW.php’;
[/insert_php]
Scheduled Històric