Històric

EL CAVALL BERNAT DE LLABERIA: UN RECORREGUT DE LLEGENDA A LA RECERCA DELS DIPS

DIUMENGE 10 D’ABRIL

Resa la llegenda que els dips eren uns gossos llop negres i endimoniats que varen escollir les muntanyes de la serra de Llaberia per habitar-les. De tant en tant i només de nit, es deixaven veure mostrant la seva silueta fosca i els seus brillants ulls damunt els penya-segats que dominen el rústic poble de Pratdip. Però el que realment preocupava als pratdipencs, era l’infortuni que suposava trobar-se els seus ramats atacats, encara amb les marques dels ullals amb els quals els dips els hi havien xuclat la sang. Així doncs, amb aquest terrorífic preàmbul, us proposo anar a recórrer el territori dels dips i des del poble de Pratdip seguirem un itinerari, en una primera part, per una vessant força salvatge de la serra, que ens portarà a la poc freqüentada cova del Tabac, un antic cau de dips, i des d’on ascendirem a l’esvelt Cavall Bernat, amb una divertida i fàcil grimpada. Continuarem pel camí del Recingle per assolir el punt culminant de la serra i després de visitar la curiosa roca foradada de Llaberia, resseguirem el fil carener de tota la serralada, sense deixar de petjar ni un sol dels seus cims i puntes, per tal de dominar les profundes fondalades que ens envolten i veure si som capaços de trobar el rastre dels dips. I si no pot ser de dia, potser caldrà esperar a la nit, fet pel qual no cal que us recordi que el frontal pot ser del tot imprescindible. Diuen que els dips van desaparèixer en algun moment del segle XIX, però alguns pratdipencs asseguren, encara avui, haver-ne vist algun en les negres nits de lluna nova i és per això que he escollit aquesta data. La relació entre els dips i el poble de Pratdip és inseparable i els dips, constitueixen encara avui, la identitat de Pratdip.

FITXA TÈCNICA
Reunió preparatòria: Dijous, 7 d’abril a les 20:00h a la SAM del CET.
Lloc i hora de trobada: Plaça de Baltasar Ragon “La Magdalena” a les 17:00h el divendres 5 de febrer. Durada prevista: De divendres a diumenge tarda.
Dificultat: 5è grau escalada.
Consells específics: Tenir un grau d’escalada adient per a la sortida.
Inscripcions: al punt d’atenció al soci del CET i a través del web del CET www.ce-terrassa.cat.
Preus: 40 euros els socis i 55 euros els no socis. Els preus inclouen dues nits en una casa de turisme rural.
Assegurança: És imprescindible estar FEDERAT com a mínim amb la modalitat C. Els no federats poden contractar l’assegurança temporal al punt d’atenció al soci (5 euros).
Transport: Cotxes particulars.
Vocal: Manel Cajide.

[insert_php]

$AdreçaPost=”http://ce-terrassa.cat/?p=3281″;
$NomProducte=”CAVALL BERNAT DE LLABERIA”;
$preu=”4000″;
$soci=”1500″;
$asseguranca=”500″;
$comments=true;
include ‘tpv/buyform.php’;
[/insert_php]

L1330944 20.33.16 20.33.16 20.33.16 20.33.16