Històric

El Bosc Encantat, una caminada entre els Bufadors

Ajornada al febrer del 2016

Donada la similitud de la darrera sortida de Les Guilleries amb la de la Serra de Bufadors, en veiem obligats a fer un canvi en les sortides.

Així doncs la que estava prevista per el mes de Febrer per la zona de  Cadaqués i Port de la Selva, la farem aquest proper dissabte dia 12 de desembre. I la de la Serra de Bufadors passarà pel el proper mes de febrer.

 

Pista còmoda i fàcil fins arribar al Coll dels Tres Pals i al Coll de Beví. Abans d’arribar a la Serra de Bufadors haurem de fer una aturada per esmorzar tranquil·lament.

Després, iniciarem el camí que puja fins a la carena d’aquesta serra tan peculiar. Els corriols inicials poden semblar una mica complicats, i en algun moment fins i tot haurem de baixar per pendents fortes amb xaragalls inclosos, fins que arribem al punt màgic de la sortida. Aleshores, descobrirem plegats que l’entrada al bosc dels Bufadors paga absolutament la pena.

Tot el que hàgiu pogut llegir en ressenyes i comentaris d’altres excursionistes queda absolutament justificat. El petit microclima particular i aïllat d’aquest bosc ens transportarà a èpoques quasi prehistòriques. La natura sovint ens sorprèn amb paisatges espectaculars; de ben segur que el bosc dels Bufadors de Beví n’és un d’ells. L’aire fred que surt dels avencs i bufadors i l’enclotament de tota la zona -que forma una canal natural entre altes parets rocoses- permet que la frondosa vegetació sigui sorprenent i molt singular, amb espècies pròpies de zones més septentrionals.

Ens costarà deixar l’indret, però al cap d’una estona de passejar-nos-hi, haurem de fer-ho. Ja de tornada cap al Castell de Montesquiu, caminarem per l’exterior de la Farga de Bebié, una colònia tèxtil centenària en ple declivi.

Fitxa tècnica
Lloc i hora de trobada: Al Centre Cultural a les 6:00 del matí.
Durada prevista: 6 hores aproximadament.
Distància a recórrer: 15,5 kms.
Desnivells: +597 m. -952 m. Ascens acumulat 761 m.
Dificultat: BAIXA.
Consells específics: Esmorzar i dinar de motxilla, aigua (no trobarem aigua en tot el camí) roba d’abric, protecció per la pluja, calçat adherent adequat per caminar i pals, si en necessiteu.
Inscripcions: al punt d’atenció al soci del C.E.T. i a través del web del CET www.ce-terrassa.cat.
Preus: 17 euros els socis i 27 euros els no socis.
Assegurança: Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal al punt d’atenció al soci (2 euros per dia).
Transport: En autocar.
Dades de contacte: Pep Mas (635 451 521 · pepmas@ono.com)
Vocals: Rosa Gil, Sergi Nuñez i Gil Sabrià.

Preferent (1)    Si hi cap

[insert_php] $AdreçaPost=”http://ce-terrassa.cat/?p=2505″;
$NomProducte=”Horitzons · El Bosc Encantat”;
$preu=”1700″;
$soci=”1000″;
$asseguranca=”200″;
$comments=true;
include ‘tpv/buyform.php’;
[/insert_php]