Històric

SORTIDA MATINAL A SANT PERE I SANT JAUME DE VALLHONESTA

Corretjola llanosa. Joaquim Pérez 6080_GENERDIUMENGE 10 DE GENER

Arribarem amb els cotxes a Sant Vicenç de Castellet, per la carretera a Manresa, i després de travessar el poble seguirem la carretera BV-1229 que es dirigeix al Pont de Vilomara, i al cap de poc més de dos quilòmetres i a mà dreta, agafarem la pista que va a Sant Pere de Vallhonesta. Un cop aparcats els vehicles, ens acostarem a l’església romànica de Sant Pere de Vallhonesta (segles XI-XIII). Al voltant hi ha un jardí botànic, cuidat pels amics de la capella, integrats en el Centre Excursionista de Sant Vicenç de Castellet. Hi veurem, entre altres plantes, les següents: ametller, boix, bruc d’hivern, càdec, cedre, galzeran, hortènsia d’hivern, lilà, llentiscle, llorer, marfull, ruda, savina, xeringuilla i xiprer. En acabar, baixarem per la pista per veure el que queda del Roure Gros del Rubió i la vegetació que l’envolta.

Una mica més avall agafarem a la dreta el camí del Maquis, feréstec i de gran bellesa, i farem una parada a la balma del Sequer, on observarem la corretjola llanosa. Al cap d’una estona entroncarem amb el GR4, de Montserrat a Puigcerdà, i entrarem en un bosc ufanós. Finalment arribarem a Sant Jaume de Vallhonesta, on hi ha una capella d’origen romànic i les restes de l’hostal més important de l’antic camí ral de Barcelona a Manresa. En aquest indret trobarem una flora rica i variada. La tornada fins a Sant Pere la farem seguint el GR4 i, a més de veure algunes de les més importants cases més importants de la Vallhonesta, estudiarem la vegetació arvense, és a dir, les plantes pròpies dels camps.

FITXA TÈCNICA:

Sortida: a les 8 del matí davant el Centre Cultural.
Tornada: al migdia.
Dificultat: BAIXA, (7,5 km i desnivell +225 m, –300 m). Cal portar: esmorzar, aigua, calçat adequat i capelina. Desplaçament: amb cotxes particulars, repartint el cost entre els ocupants.
Preu: gratuït els socis i 5 euros els no socis.
Inscripcions: al punt d’atenció al soci del CET i a través del web del CET www.ce-terrassa.cat.
Assegurança: Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal al punt d’atenció al soci (2 euros per dia).
Vocal: Joan Crispi (600 063 295) i Àngel M. Hernández (679 789 225).

[insert_php] $AdreçaPost=”http://ce-terrassa.cat/?p=2754″;
$NomProducte=”Sortida matinal a Sant Pere i Sant Jaume de Vallhonesta”;
$preu=”0000″;
$soci=”0500″;
$asseguranca=”200″;
$comments=true;
include ‘tpv/buyform.php’;
[/insert_php]