Històric

HORITZONS DE SECÀ PER LES MUNTANYES DE TIVISSA

DISSABTE 9 DE GENER

A les muntanyes de Tivissa encara hi podem trobar aquell embruix bucòlic massa sovint fugit dels indrets per on caminem. El seu encís crida a gaudir d’un muntanyam esgavellat, amb cimals, moles i pinacles que cauen a plom fins als fondals coberts de boscatge, i on impera una quietud només torbada pels aflats del cerç i el pas d’alguna ànima perduda. Alhora, a les parts més acimades un erm acompanya a l’altre sobre llenques de rocams calcaris aspergits de màquina resseca i carrasques arronyacades, acomboiant de pas, una xarxa de camins de cabra que desapareixeran tan aviat pleguin els pocs ramats que hi resten. De la mateixa manera que van morir els cultius que hi havia en les feixes abandonades que encara s’hi troben. Doncs cap d’ambdues activitats satisfà les exigències dels mercats d’avui dia. Així són les muntanyes de Tivissa, oferint vistes al mar des del cap de Salou fins al Delta de l’Ebre i mirant terra endins, s’albiren les serralades del sud del principat amb correus als voltants dels pobles que sobreviuen al fons de les valls. Tot plegat, una àrea natural curiosa i interessant de conèixer, que en el seu temps va ser font de vida per a les tribus iberes que l’habitaven i que en l’actualitat, nosaltres no hi som capaços de viure.

Fitxa tècnica Lloc i hora de trobada: Al Centre Cultural a les 6:00 del matí.
Durada prevista: 8 hores aproximadament. Arribada a Terrassa als voltants 2/4 de 8 del vespre.
Distància a recórrer: 14’2 kms. Desnivells: +515 m. -690 m.
Dificultat: BAIXA. Consells específics: Aigua, esmorzar i dinar. Protecció per la pluja i el fred. Bastons i sabates de tresc.
Inscripcions: al punt d’atenció al soci del CET i a través del web del CET www.ce-terrassa.cat.
Preus: 17 euros els socis i 27 euros els no socis.
Assegurança: Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal al punt d’atenció al soci (2 euros per dia).
Transport: En autocar.
Dades de contacte: Pep Mas (635 451 521 · pepmas@ono.com)
Vocals: Jordi Colell i Ramon Sans

[insert_php] $AdreçaPost=”http://ce-terrassa.cat/?p=2755″;
$NomProducte=”Horitzons de Secà per les muntanyes de Tivissa”;
$preu=”1700″;
$soci=”2700″;
$asseguranca=”200″;
$comments=true;
include ‘tpv/buyform.php’;
[/insert_php]