Històric

De Vilaplana a la Mussara 🗓

Diumenge, 21 de maig

La ruta que us proposem en aquest ocasió és l’antic camí de ferradura de les Tosques, de gran importància històrica i patrimonial, que conserva l’empedrat en bona part del seu recorregut. Era la via de comunicació entre Vilaplana i la Mussara. Esmorzarem tots junts a Vilaplana en un centre cívic. Un pic esmorzats, l’autocar portarà a Reus als que no fan la sortida a peu. Els caminadors es dirigiran a la rotonda d’entrada de VILAPLANA on començarà l’excursió.

Descripció de l’itinerari

[two_columns] [column1]

Caminadors: Des de la rotonda, pugem pel carrer que voreja el nucli urbà fins al carrer de Santiago Rusiñol, on veurem els senyals dels camins que porten a la Mussara. Travessem el torrent de la Font de la Creu. Aquí comença una pista cimentada. El camí, que està envoltat d’avellaners i on a la dreta hi ha una gran bassa d’aigua, ens porta a una bifurcació. Hem d’agafar el camí de la dreta, que indica “Les Tosques (PR C-88)”, És un camí de ferradura i empedrat.

Anem pujant i penetrant a la gran raconada del barranc de les Tosques. Creuem el rierol i remuntem el barranc fins a arribar al lloc conegut com les Tosques (concrecions calcàries originades per les aigües de la Font Freda). El camí s’enlaira sobtadament fent giragonses. Arribem a un replà esclarissat. Nosaltres hem de seguir pel camí del davant nostre (PR). Continuem pujant per l’empedrat, que hem de seguir encara una bona estona. Amb unes marrades finals es franqueja el cingle i s’assoleix l’altiplà

[/column1] [column2]

superior. Seguim el camí, planejant cap a l’esquerra, a prop del caire del cingle. Passem per davant del refugi de LA MUSSARA, i molt poc després apareixen les cases del poble, menjades per les bardisses. Finalment, arribem a l’església (encara dempeus). A curta distància, al cim del serrat, hi ha el mirador de la punta de les Airasses. Des d’aquí es domina tota la plana del Baix Camp i el mar. Si fa un dia molt clar s’albira el Delta de l’Ebre i … Mallorca! Una vegada meravellats de les panoràmiques, l’autocar ens vindrà a buscar per portar-nos a un restaurant de Vilaplana per dinar-hi. Un cop bens servits, el bus ens portarà a Reus per recollir els que no han fet l’excursió , donant per acabada la nostre sortida.

Menys caminadors: Faran una passejada per la ciutat de Reus. Visitaran el Museu Gaudí Centre i dinaran al restaurant del Museu del Vermut (que podran visitar).

[/column2] [/two_columns] [message background_color=’papayawhip’]

Fitxa tècnica

  • Lloc i hora de sortida: estació d’autobusos, a les 7.00 h
  • Desplaçament: en autocar
  • Desnivell: 660 metres, aproximadament
  • Temps de marxa: de 3,5 a 4 hores, aproximadament
  • Dificultat: mitjana-baixa
  • Recorregut: 9 km
  • Pressupost: 35 € els socis i 45 € els no socis. Inclou autocar, dinar i visita al museu
  • Inscripcions: del 8 al 18 de maig. Places limitades, amb preferència per als socis
  • Informació: Agustí Junyent, tel. 619 743 154 – Pere Ferrer, tel. 600 836 078
  • Per a inscripcions d’última hora: Mercè Torras, tel. 937 883 283 – 616 406 719

Propera sortida: CLOENDA Parc Natural Posets – Maladeta Osca

[/message]

 

Scheduled Històric