Històric

COSCOLLET, EL MIRADOR DE L’ALT URGELL

DISSABTE 2 D’ABRIL

Ascensió al Coscollet des de les Masies de Coll de Nargó i baixada a Gavarra. L’Alt Urgell, comarca oblidada, comarca de pas cap a les muntanyes d’Andorra, de la Cerdanya o del Pallars. Una de les comarques més deprimides de Catalunya i, en canvi, una de les que amaguen els tresors més desconeguts. Us convidem a descobrir amb nosaltres un d’aquests tresors, el Coscollet, i a pujar-hi seguint un camí que ressegueix cingleres i boscos amb punts de vista al·lucinants. Segur que no us podreu estar d’exclamar «Ual·la!». Itinerari: Les Masies, el bosc de Maçana, obaga i cingles de Cerdanyola, forta pujada al tossal del Faig, boscos de Remolins, tossal de Remolins, lo Coscollet, bosc de Valldarques, casa i collada d’Aubenç, costa i plans del Tolustre, clot de l’Estret, font d’Isot, coll de Mònics, Gavarra Punts d’interès: Paisatge: vistes espectaculars des del cim de les cingleres que anirem ressegint. Vegetació: magnífics boscos de pinassa i pi roig. Pi roig magnífic prop del Tossal del Faig. Diversitat d’ambients: boscos de coníferes, cingleres, prat alpí. Vista panoràmica: al cim de lo Coscollet, la vista abasta des de l’Aneto fins a Montserrat.

[:ca] [:en] [:es]

FITXA TÈCNICA
Lloc i hora de trobada: Al Centre Cultural a les 6:00 del matí.
Distància a recórrer: 18 kms.
Desnivells: +1004m. -560 m.
Dificultat: MODERADA. El camí és ben fresat i fàcil de seguir, però la pujada és mantinguda des de la sortida fins al tossal del Faig amb alguns trams de forta pujada.
Consells específics: Esmorzar i dinar de motxilla, aigua (no trobarem aigua en tot el camí fins a la Font d’Isot, molt a prop de Gavarra) roba d’abric, protecció per la pluja i el vent fort. Si fa sol, crema solar, calçat adherent adequat per caminar per camins pedregosos de muntanya, pals, si en necessiteu, càmera fotografica si us agrada fer fotos.
Inscripcions: al punt d’atenció al soci del CET i a través del web del CET www.ce-terrassa.cat.
Preus: 17 euros els socis i 27 euros els no socis.
Assegurança: Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal al punt d’atenció al soci (2 euros per dia).
Data límit d’inscripció: dijous 31 de març.
Transport: en autocar.
Dades de contacte: Pep Mas (635 451 521 · pepmas@ono.com) Vocals: Francesc Muntada (609 776 242)