Històric

Conferència · Sumatra: orangutans, selva tropical, volcans i platges d’aigües cristal·lines 🗓

Dijous, 30 de març a les 19:30

Els nostres consocis Miquel Noguera i Margarida Boada ens comentaran les vivències del seu darrer viatge a aquesta illa d’Indonèsia. Una bona part de les illes que la composen són d’origen tectònic i Sumatra n’és un exemple. Tota la seva extensa costa sud està just a sobre del contacte de dues plaques tectòniques molt actives, la euroasiàtica i l’australiana. Aquest fet és el causant de tota la diversitat de fenòmens volcànics i sísmics de la regió.

Indonèsia és el país del món amb més musulmans, però hi conviuen amb total harmonia les vuit religions reconegudes oficialment. També és el quart país més poblat i té més de 17.500 illes de les quals n’hi ha unes 6.000 d’habitades. Com a típica terra de pas, la seva diversitat ètnica i cultural és molt gran. Sumatra té una superfície semblant a la península Ibèrica i no és l’illa més gran.

Podrem veure orangutans salvatges que són força difícils de fotografiar, caminar per les selves tropicals xafogoses i humides plenes de sangoneres, altres tipus de micos, elefants, aus i papallones d’aquesta selva asiàtica. Ens mourem per carreteres, pistes i ciutats amb els mitjans de locomoció locals i típics. Pujarem a algun dels volcans actius i finalment reposarem en les platges d’aigües transparents del nord de l’illa.

Scheduled Històric