Històric

Coneixermón · Món subterrani per Sant Llorenç 🗓

1971. Galeria Sardi 6

Diumenge 16 d’Octubre
Hi havia una vegada…fa uns quants anys hi havia 7 amics molt aficionats a trobar els grans forats que els pastors i els masovers del mas de la Mata els hi explicaven que estaven oberts per molts indrets. Un dia de gener del 1953, el pastor els va informar d’un nou forat situat sobre el sot de la Teula i cap allà es va dirigir el nostre grup d’aficionats a l’espeleologia. També els acompanyava un gos que es deia Llest.

Un cop van trobar el forat, sis van baixar i van constatar que era un avenc diferent a tota la resta: era molt gran i, sobretot, tenia unes impressionants formacions. Com que aquest forat, a diferència d’altres, no tenia un nom previ posat pels carboners o pels masovers, tots van acordar en dir-li Llest, com el gos.

De seguida es va escampar per tot arreu que s’havia trobat un gran i bonic avenc. També es va escampar un fals rumor que deia que el gos havia caigut i havia mort i que l’avenc s’havia descobert en baixar a recuperar-lo. Aquesta versió va ser considerada com a certa durant 60 anys. Ara, però, sabem que el gos Llest no va caure a l’avenc, només va ser un espectador més d’aquesta gran troballa!

Així es va descobrir l’avenc del Llest i des d’aleshores són molts els espeleòlegs i no tant espeleòlegs que han baixat aquest avenc, s’han arrossegat per les seves gateres i s’han meravellat amb les seves formacions. I ara seran els nostres petits coneixermons que tindran l’oportunitat de baixar i conèixer aquest bonic i popular avenc de Sant Llorenç. Us hi esperem!!

[message background_color=’lightgrey’]

Fitxa tècnica:

Lloc de trobada:    Estació de servei Q8 (carretera de Matadepera)
Hora de trobada:    9 del matí
Durada prevista:    Tornarem a Terrassa a mitja tarda
Consells específics:    Recomanable portar roba vella còmoda. Imprescindible portar frontal o lot i casc (si algú no en té el suministrarem nosaltres)
Preu:

Soci    Gratuït
No soci    Gratuït per a adults i 5€ els nens

Important!    Tant adults com a nens han de tenir la llicència/assegurança federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal.
Transport:    Cotxes particulars
Vocals:    Ignasi Villarroya, Josep Bordas, Conchi Perez, Marta Sanllehi i Mercè Selga
Telèfon:    666976453
Correu:    coneixermon.cet@gmail.com

[/message] [insert_php]

$AdreçaPost=”http://ce-terrassa.cat/coneixermon-%c2%b7-mon-subterrani-per-sant-llorenc/”;
$NomProducte=”Coneixermon món subterrani”;
$preu=”0000″;
$soci=”0500″;
$asseguranca=”200″;
$comments=true;
include ‘tpv/buyform.php’;
[/insert_php]

Scheduled Històric