Històric

Com es va originar la vida a la terra? 🗓

Dilluns, 23 d’octubre a les 21.00

D’on venim? Com va sorgir la vida? Aquesta és una pregunta apassionant que la humanitat ha intentat respondre des de sempre i, possiblement, mai acabarà de respondre mai. Durant la xerrada farem un repàs de les dades científiques actuals: analitzarem les condicions necessàries perquè aparegui vida a l’Univers i farem un viatge des de l’explosió primigènia (el Big Bang) fins la generació d’un planeta molt especial capaç de generar i mantenir la vida. Tot plegat un viatge extraordinari ple de casualitats còsmiques que ens farà, com a mínim, sentir-nos molt afortunats de la nostra existència.

Convidat: Josep Clotet.

El Dr Josep Clotet és llicenciat en Ciències Biològiques (1989) i Dr. en Bioquímica i Biologia Molecular (1994) per la UAB. Actualment és Catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i ocupa el càrrec de  Vicerector de Professorat.

Des de fa 25 anys ha centrat la seva investigació en les bases moleculars de la divisió cel·lular. Ha publicat més de 40 articles de recerca en revistes internacionals i ha rebut diversos ajuts de finançament pels seus projectes de recerca sobre Biologia del Càncer.

La seva docència l’ha desenvolupat a la UAB (10 anys) i a la UIC (15 anys): i ha publicat diversos llibres relacionats amb la didàctica de l’ensenyament de la Biologia.

Actualment és el President de la Societat Catalana de Biologia, entitat que aplega a més de 1600 biòlegs de Catalunya.

Scheduled Històric