Històric

Col·lectives d’Alta Muntanya · Pic de la Cometa d’Espanya i Puig Peric 🗓

Diumenge, 16 de setembre

La Pica Roja (anomenada Pic de la Cometa d’Espanya a la Cerdanya francesa) i el Pic de la Portella Gran són els cims més septentrionals de tota la Cerdanya i tanquen pel Nord la vall del Tet (Les Bulloses). En aquesta ocasió la nostra fita serà l’ascensió de la Pica Roja des de l’Estany de les Bulloses i, aquells que en tinguin ganes, fer el Puig Peric si el bon temps ens acompanya.

Sortirem des de la presa de les Bulloses (2017m) i vorejarem tot el llac pel seu vessant esquerre (oest), per un camí ben marcat, el GR 10. Un cop al cantó nord de l’estany deixarem el GR 10, que va cap al Port de la Grava, i anirem a travessar el Tet per una palanca. Tot seguit deixarem el camí que porta a Camporrells i ens dirigirem al nord cap a la coma de la Llosa. Guanyarem alçada entre prats i bosc.

Ens enfilarem per l’alta coma de la Llosa passant per l’Estany de la Llosa (2414m) i l’Estany Blau (2510m). El camí va combinant pendents suaus i herbades amb zones esquistoses. Des de l’Estany Blau (nom que li escau a la perfecció pel seu color) ens enfilarem de dret cap a la Portella Gran (2603m). Al davant tenim la llarga vall d’Orlu.

Des de la Portella Gran seguirem a l’oest per la carena fins arribar al con final de la Pica Roja (2763m.). Bon panorama tant de l’alta Cerdanya com del país de Foix. Un cop retornats a l’Estany Blau, el descens segueix el mateix camí de la pujada.

Per l’opció del Puig Peric ens arribarem al proper Estany Blau Petit (2525m) i per una canal dreta assolirem el
Puig Peric (2810m). Des del cim baixarem per la carena est fins al coll entre el Peric i el Petit Peric, i per la coma de suau pendent cap al sud fins a la palanca sobre el Tet on retrobarem el camí de pujada.

Fitxa tècnica:

  • Dificultat: Mitjana
  • Modalitat: caminada
  • Durada: 6.30 -8.00 h
  • Desnivell: 800 m (1050 m amb l’ascensicó al Puig Peric)
  • Recorregut: 19 km
  • Reunió preparatoria: dijous 13 de setembre a les 20.00 h
  • Data límit d’inscripció: dijous 13 de setembre
  • Vocals: Kim Prunés i Joan Boada

Nota: És important assistir a la reunió preparatòria per la distribució de participants en els vehicles i fixar l’horari de sortida. El diumenge 16 de setembre encara està restringit l’accés a Les Bulloses per als vehicles particulars. Tanquen la barrera a les 7 del matí.

Scheduled Històric

1 altra data:

Scheduled Històric