Històric

CCXLVII (2a època). CLOENDA DEL CICLE D’EXCURSIONS 2015-2016 ALT GÁLLEGO. OSCA 🗓

DISSABTE 25 I DIUMENGE 26 DE JUNY
FOTO PER LA CLOENDA RICARD BASOLS (1)

Novament els Pirineus ens esperen. Els cims Arriel, Palas, Balaitous, Gabizo, Cambalés, Gran Faig i d’altres fan de frontera entre França i l’Alt Gállego. El Gállego és el riu que baixa per aquesta conca on hi ha construïts dos grans embassaments, el de Lanuza i el de Búbal, que assadollen l’esperit entre verds i blaus. Seguint riu avall trobaríem Riglos (cloenda 2006).
Dissabte: Anirem a Formigal.
Els caminadors pujaran fins al coll de Foratata, des d’on es veuen l’Arriel, el Palas, el Balaitous, el Frondella i els pics de l’Infierno, tan característics per la seves dues franges verticals de pedra blanca. També contemplaran l’Anayet, que és una xemeneia volcànica de lava petrificada i alliberada per l’erosió dels fragments rocosos.
Els que no facin l’excursió, després de veure tot el panorama de la cara oest de la Foratata aniran a Panticosa a dinar, visitaran el pont històric i l’església de l’Asunción, i després l’autocar els pujarà a Baños de Panticosa i podran fer la
volta al petit ibón de los Baños i una passejada fins a un mirador sobre la vall.
L’estada serà a l’Hotel Continental de Baños de Panticosa.
Diumenge: Tots anirem a Sallent de Gállego. Els caminadors faran el circuit passant pel sallent, pujaran fins a l’embassament de la Sarra i veuran la Foratata pel costat de llevant. Els que no facin l’excursió, també poden veure el pont històric i l’església de l’Asunción de Sallent. Després aniran a Tramacastilla de Tena per agafar el tren turístic Valle de Tena, que passa pel poble de Sandiniés, l’ibón de Tramacastilla, la raconada de Plana Mayor i porta fins a sota de les impressionants parets de Peña Retona i Peña Telera. Agafeu l’anorac i guants perquè el tren és obert, puja fins a 1770 m i triga dues hores i un quart a fer el recorregut, incloent-hi dues parades.

FITXA TÈCNICA
Lloc i hora de trobada: a les 6:00 del matí a l’Estació d’autobusos.
Temps de marxa: dissabte 4h i diumenge 2,45h.
Desnivells: dissabte 450m i diumenge 280m.
Recomanacions: caldrà portar el dinar i la beguda de dissabte a la motxilla i separat de la resta de l’equipatge, que restarà a l’autocar. Els que no facin l’excursió també podran dinar al restaurant Penya Blanca de Panticosa, que té un menú de 15 euros aproximadament, no inclòs en el pressupost. Si algú vol fer el circuit termal (90min) que porti el vestit de bany, el preu per a nosaltres és de 15 euros.
Inscripcions: del dilluns 13 al dimarts 21 de juny, per raons de reserves.
Preus: 120 euros els socis i 130 euros els no socis. Inclou el viatge, el trenet, sopar i dormir a l’Hotel Continental el dissabte 25 i esmorzar i dinar el diumenge 26. (Suplement per habitació individual de 28 euros).
Per a més informació: Maria Gràcia Selma (93 788 28 34-696 860 090) i Paquita Soler (93 731 77 03-639 504 844)

from to
Scheduled Històric