Històric

CCXLII (2a època). CASTELL D’ESCORNALBOU – ERMITA DE LA MARE DE DÉU DE LA ROCA

DIUMENGE 28 DE FEBRER
PETITES TRAVESSADESBaix Camp. Una comarca amb una plana abocada a la mar i bressolada per les serres de Llaberia i Vandellós i les muntanyes de Prades, és un territori únic, ple de contrastos hipnotitzadors, de paisatges inspiradors, (en Joan Miró n’era un enamorat)i també d’un vent molt fort, el Mestral.
Castell d’Escornalbou. (Castell Monestir de St. Miquel d’Escornalbou) situat dalt del turó de Santa Bàrbara, és un mirador privilegiat. Envoltat d’alzines i pins pinyoners, el castell data de les acaballes del segle XII i és un dels elements del patrimoni cultural del Baix Camp (tindreu una explicació de la seva història en uns fulls a part el dia de l’excursió).
Ermita de Santa Bàrbara. És una construcció consagrada a Santa Bàrbara, protectora dels llamps i les tempestes. La panoràmica que es contempla des del cim més alt d’Escornalbou és realment extraordinària.
Ermita de la Mare de Déu de la Roca. És un santuari situat al cim d’una roca (prop de Montroig del Camp) i que l’erosió ha configurat de manera característica. Al capdamunt de la roca de gres vermell hi ha la capella de St. Ramon emblanquinada (blanc sobre vermell) per servir de far i de guiatge als mariners que feinegen o feinejaven a la costa del Baix Camp.
Esmorzarem i dinarem tots a Riudecanyes (La Societat). Per als caminadors: Fer l’itinerari des del pantà de Riudecanyes fins al Castell d’Escornalbou i pujar a continuació a l’ermita de Santa Bàrbara. Passarem pels pobles de Duesaigües i l’Armentera. El camí al principi és fàcil i planer
però en el seu tram final fins al Castell d’Escornalbou i Santa Bàrbara, molt costerut però molt bonic (és un GR) amb un entorn de pins pinyoners i alzines i també amb unes vistes espectaculars. (Si hi ha temps anirem a una font).
Per als poc caminadors: Visita a l’Agrobotiga amb la possibilitat de veure un audiovisual sobre l’oli (excel·lent) d’aquestes terres (D.O. Siurana). També hi ha vins de la Terra Alta, Priorat i naturalment fruits secs (avellanes, ametlles, etc.). Visita amb guia al Castell d’Escornalbou (aproximadament 1h. i mitja), molt interessant i amb molta història. També podeu anar fins al mirador que hi ha situat prop de l’aparcament (hi ha indicadors). Visita a l’ermita de la Mare de Déu de la Roca.
Una vegada hàgim fet el recorregut, podrem fer una volta pel castell.

FITXA TÈCNICA
Lloc i hora de trobada: a les 6:45 del matí a l’Estació d’autobusos de Terrassa.
La tornada serà a la vesprada.
Temps de marxa: 3 hores i mitja aprox.
Desnivells: +300 metres -100 metres.
Dificultat: BAIXA.
Recomanacions: pals per caminar, calçat adequat, aigua, capelina i màquina de fer fotos.
Inscripcions: al punt d’atenció al soci del CET.
Data límit d’inscripció: del 15 al 25 de febrer, ambdós inclosos.
Per a inscripcions d’última hora:Ramon Pitarch (93 788 32 83 – 616 406 719)
Preus: 30 euros els socis i 40 eurosels no socis (inclou autocar, dinar, l’entrada al castell i també el guia)
Assegurança: Per participar en aquesta activitat cal que tingueu la llicència federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal al punt d’atenció al soci (2 euros per dia).
Transport: El desplaçament es farà en autocar.
Informació:Agustí Junyent/Mercè Garcia (619743154 – 937870709). Pere Ferrer (937889965). Ricard Alegre (937887098 – 660589520).
Propera sortida: El 20 de març al Tossal de la Baltasana, (Baix Camp)
Per a més informació: www.vocaliaptf.blogspot.com.es

MOLT IMPORTANT. Dinarem tots junts a Riudecanyes a “La Societat”.
Per simplificar l’organització, haurem d’escollir els plats en el moment de fer la inscripció i apuntar les vostres preferències juntament amb el vostre nom en un paper que us proporcionaran a secretaria.
Gràcies.
Menú:
1r plat: Escudella de galets amb
pilota per tothom
2n plat: a escollir:
-Lluç fresc de Cambrils a la
planxa amb escalivada
i patates fregides
-Botifarra de bolets amb
seques i guarnició
Postres: Pa, vi aigua i cafè