Històric

CCXLI (2a. època) Caminant a Montserrat · Camí de les Bateries o Camí Ral “Tradicional neules”

Diumenge 13 de desembre

Aquesta excursió consisteix en seguir l’antiga ruta medieval per pujar a Montserrat per aquesta banda de la muntanya, seguint el seu vessant meridional, que fins al segle XVIII era un dels seus principals accessos.
La instal·lació de canons per part de les tropes napoleòniques en punts estratègics del seu recorregut davant la Guerra del Francès (inici del segle XIX) li donà el nom actual. És un camí que travessa unes quantes torrenteres que cal tenir en compte pels aiguats del juny del 2000, que van malmetre’n l’estructura. En temps reculats aquest camí era freqüentat per viatgers i pelegrins que, procedents de Barcelona o de la comarca, anaven a retre honorances a la Moreneta. La història montserratina ens diu que sants, reis i nobles en feren ús i, en algunes ocasions, hi transitaren a peu nu.
Iniciarem la caminada al monestir. Esmorzarem a redós de l’ermita de Sant Miquel. La ruta, molt interessant, ens ofereix bones panoràmiques i estimballs, a través del torrent Fondo, la balconada de la Bateria, el torrent de la Font Seca, la Costa o roca dels Polls, la Senyera, el clot de Lladerns, el serrat de la Guàrdia, la cova de les Bagasses i, finalment, Collbató. Allí ens esperarà l’autocar i ens dirigirem a Monistrol per entaular-nos a cal Bartomeu, tots junts amb els menys caminadors (que hauran passat el matí al monestir i voltants), per cruspir-nos un bon àpat amb les NEULES, que no hi poden faltar.

Fitxa tècnica:
Lloc i hora de sortida:
Estació d’autobusos de Terrassa, a les 8 del matí.
Desplaçament: en autocar.
Desnivell: +187 m. -496 m.
Temps de marxa: de tres hores a tres hores i mitja
Dificultat: BAIXA.
Recomanacions: pals per caminar, calçat adequat, aigua, esmorzar i capellina.
Tornada: a la vesprada.
Pressupost: 30 euros els socis i 40 euros els no socis. Inclou autocar i dinar.
Inscripcions: del 30 de novembre al 10 de desembre.
Informació: Ricard Alegre, 93 788 70 98 – 660 589 520; Rossend Sanllehí, 93 783 85 20; Julià Fossas, 649 828 595.
Per inscripcions d’última hora: Ramon Pitarch
(93 788 32 83 / 616 406 719)
Propera sortida: Castell d’Escornalbou (Baix Camp) – 24 de gener.
Molt important: Cal que tingueu la llicència/assegurança federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal al punt d’atenció al soci (2 euros per dia).
Per a més informació:
www.vocaliaptf.blogspot.com.es

ERMITA DE SANT MIQUEL    CAMÍ DE LES BATERIES