Històric

Botànica · Sortida matinal a Can Trullars

2013-11-27 12.14.33Base

Diumenge 11 de gener, 2015

Un cop més visitarem una de les masies emblemàtiques del Parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Anirem fins al cementiri de Mura per deixar els cotxes i començarem a caminar per una pujada en direcció nord cap al Collet de Sant Martí, després continuarem per un camí planer arribant finalment a Can Trullars. Un cop esmorzats veurem els entorns d’aquest mas, remarcant la quantitat de dipòsits d’aigua amb que compta, degut potser a la manca d’aquesta.

Tot marxant passarem pel Collet de la teularia i guaitarem el forn que dóna nom al collet. Veurem la vegetació típica de pi blanc i roig amb alzina, arboç, aladern, bruc d’hivern, boix, corner, estepes, marfull i l’el·lèbor verd etc.

Després de deixar la Creu, per un corriol ben fressat que fa un flanqueix anem a buscar el cim de la Miranda (918m.) amb la inconfusible estació meteorològica al capdamunt. Baixem de la Miranda, fent una desgrimpada per una canal entre les roques, que després de fort pendent es portarà al Coll de Guix, per on iniciarem la pujada fins a la Mola de ColldeJou (923 m.).

La Mola de Colldejou es una gran massa calcària ocupada en la seva part mes alta per una plana, aprofitada en altres temps per les seves pastures, de la que sobresurt el Castell de la Mola, les ruïnes d’una construcció defensiva del segle XIX, de planta circular, que va ser utilitzada com torre de guaita durant les carlinades.

De dalt de la Mola descendim per una baixada abrupta que recorda més aviat el pedregar d’alguns cims del nostre Pirineu, tot i la modesta alçada de la Mola- fins a arribar a la cruïlla amb el GR 7, camí que ens portarà fins al poble de Colldejou.


Informació destacada

Lloc i hora de sortida: davant del Centre Cultural a les 8:00 del matí. Tornada al migdia.

Cal portar:  calçat adequat, esmorzar, aigua i capellina o paraigua per si plou i roba d’abric.

Dificultat: baixa, 5-6 quilòmetres.

Desplaçament: en cotxes particulars, repartint costos entre els ocupants de cada cotxe.

Inscripcions: a la Secretaria del CET i a través del web del CET. Data límit divendres 9 de gener.

MOLT IMPORTANT: Cal que tingueu la llicència/assegurança federativa.
En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal a Secretaria (4,80 € per dia).

Vocal: Joan Crispi.