Històric

BONY NEGRE (2729m) I BONY BLANC (2753m)

DISSABTE 2 I DIUMENGE 3 D’ABRIL

Bony Negre_Conchi Perez 20.33.16 20.33.16 20.33.16 20.33.16Us proposem un cap de setmana de paisatges bucòlics a la Vall de Boí. Una ascensió clàssica amb molt poques dificultats i molt recomanable, on el descens és especialment atractiu. L’itinerari comença a la Palanca de la Molina, on aparcarem els cotxes. Iniciarem l’ascensió cap al refugi remuntant el sender que va guanyant alçada direcció est, i que transcorre paral·lel per la banda dreta del barranc de Sant Nicolau. El sender ens porta fins a l’estany de la Llebreta, on seguirem caminant ja per la carretera asfaltada. Passarem per l’ermita de Sant Nicolau, per l’espectacular cascada de Sant Esperit i arribarem al planell d’Aigüestortes. A partir d’aquí el camí és més pla, desapareix l’asfalt i transcorre envoltat de prats de pastures i boscos de pi negre, fins al refugi de l’Estany Llong, on farem nit. L’endemà al matí, ben d’hora, ens aixecarem, esmorzarem i començarem a desfer el camí del dia anterior fins al planell de Sant Esperit. Ens endinsarem per la vall de les Mussoles, flanquejant la Ribera dels Llacs, on anirem agafant alçada lentament en direcció sud. Passarem per l’Avet de la Cremada, l’avet català amb el perímetre de tronc més gran de Catalunya (es deia que a sota seu s’hi podien aixoplugar fins a 40 vaques), i que li ve donat aquest nom per l’incendi que va patir aquesta zona ja fa molts anys. Arribarem al Palancó de Llacs, a una cota de 2.000m aproximadament, per virar direcció sud oest, i ara si, començarem a enfilar-nos ràpidament seguint sempre la Canal Seca, que sense més dificultats ens deixarà al coll que formen el Bony Blanc i Negre. Arribarem al Bony Negre amb els esquís o raquetes als peus, tornarem al coll i anirem a fer el Bony Blanc, 24 metres més alt i una mica més difícil d’accedir-hi, però sense arribar a ser complicat. Un cop fets els dos cims, començarem el descens per la mateixa vall que hem pujat, per arribar fins al Planell de Sant Esperit, on agafarem el camí de retorn al cotxe.

mapa_bony_blanc

FITXA TÈCNICA
Reunió preparatòria: dimarts 29 de març a les 20:00 al CET.
Data límit inscripció: dimarts 29 de març.
Sortida: a les 9:00h del matí a la Plaça de Baltasar Ragon “La Magdalena”.
Durada: Cap de setmana.
Dificultat: Mitjana.
Distància: 11 km dissabte i 18 km diumenge.
Desnivell: Dissabte +605m i diumenge +750m -1400m.
Consells específics: Portar Arva, així com material adient per a una sortida hivernal.
Desplaçament: amb cotxes particulars.
Preu: SOCI: Mitja pensió al refugi Estany Llong: federats 38 euros, no federats 42 euros. En el moment de fer la inscripció s’haurà de abonar 15 euros en concepte de reserva del refugi. NO SOCI: 10 euros, més la reserva del refugi.
Assegurança: És imprescindible estar FEDERAT com a mínim amb la modalitat C els participants que vagin amb raquetes, i la modalitat D per als esquiadors. Els no federats poden contractar l’assegurança temporal al punt d’atenció al soci (5 euros).
Vocals: Imma Ferrer (657 304 218) i Conchi Perez (666 976 453) esquidemuntanya_cet@googlegroups.com