Històric

BICICLETA I DESCOBERTA PELS AIGUAMOLLS DE L’EMPORDÀ

DIUMENGE 10 D’ABRIL

Aguamolls de l'Empordà_Conchi PerezJa estem a la primavera, l’època de l’esclat de vida! Tot verdeja i reviu, els ocells canten arreu, els amfibis es desperten… Sens dubte l’estació més seductora per recórrer el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, una zona humida formada per arrossars, closes i boscos de ribera, llacunes i estanys, platges i dunes, prats i conreus i rius i recs. Un hàbitat privilegiat sobretot pels ocells aquàtics. Agafarem la bicicleta que ens portarà fins a paratges d’una gran bellesa i ens acostarà a una gran quantitat d’animals, amb olors especials, sons màgics dels ocells i un regal continu per a la vista.
Pel camí trobarem diferents aguaits que ens donaran imatges molt boniques dels paisatges i també dels animals que podrem veure: ànecs, ocells marins, els cames-llargues, àguiles pescadores, gavots, etc… Observar ocells en el seu hàbitat natural és també entendre i viure la natura, veure com mengen, com es mouen… en definitiva, com viuen! Identificarem els nostres primers ocells i les seves famílies, aprendrem com anar a veure ocells de la manera que ho fan els petits investigadors. Vinga Coneixermons, anem a descobrir!

FITXA TÈCNICA
Lloc i hora de trobada: Hotel Don Càndido a les 8 del matí.
Durada prevista: Tot el dia.
Distància: 8 o 9 kms.
Dificultat: BAIXA.
Consells específics: Roba còmoda per caminar i pedalar, esmorzar, dinar i aigua. Repel·lent de mosquits i prismàtics, qui en tingui. Sobretot, penseu a fer una bona revisió de la bicicleta i, si en teniu, porteu eines per si hi ha alguna punxada. No us deixeu la bicicleta ni el casc!
Preus: Socis gratuït. No socis: 5 euros els nens i els pares gratuït.
Assegurança: Tant adults com a nens han de tenir la llicència/assegurança federativa. En cas contrari, heu de contractar l’assegurança temporal a Secretaria (2 euros).
Transport: Cotxes particulars.
Vocals: Ignasi Villarroya, Josep Bordas, Conchi Perez, Mercè Selga i Marta Sanllehi (666 976 453) coneixermon.cet@gmail.com