BiciCET

BICI DE TEMPORADA · FLORACIÓ A L’ESTANY D’IVARS 🗓

Diumenge, 26 d’abril

Recorregut circular d’uns 40km per les comarques de l’Urgell, el Pla d’Urgell i la Noguera.

La ruta la començarem al poble de Tornabous. Creuarem amb precaució la C-53 (Tàrrega-Balaguer) i continuarem enmig de camps fruiters. Travessarem el poble d’Ivars d’Urgell i seguirem fins l’Estany d’Ivars i Vila-sana. L’estany fou assecat a mitjans de segle passat i recuperat a partir de l’any 2005. Seguirem fins el poble de Vallverd i arribarem al Castell del Remei, on esmorzarem al restaurant de la finca. El Castell del Remei és una finca agrícola amb cellers. Les seves vinyes formen part de la denominació d’origen  Costers del Segre.

Continuarem la ruta seguint un tram de la sèquia segona del Canal d’Urgell i tornarem a creuar la C-53. Arribarem al poble de Penelles, conegut últimament pel Gargar Festival de Murals i d’Art Rural, on artistes de tot el món pinten murals a les parets i les façanes. Aquest any ja preparen la 5a edició. Sortint de Penelles seguirem per la sèquia primera fins arribar al canal principal d’Urgell, que porta l’aigua des del riu Segre. Seguirem el canal un tram i ens desviarem per la serra d’Almenara per arribar al punt més alt, el Pilar d’Almenara de 457m. A dalt hi trobarem la torre de l’antic castell i les restes de l’església de Sant Vicenç.

Ja de baixada, tornarem a creuar el canal d’Urgell, passarem pel poble de La Guàrdia i pel costat d’un  jaciment arqueològic , la Ciutat ibèrica del Molí d’Espígol. Arribant ja al final del recorregut, veurem un arbre monumental, el Plataner de Tornabous de 23m d’alçada.

Fitxa tècnica:

Lloc i hora sortida: 7.00 h a l’hotel don càndido
Dificultat: moderada
Recorregut: 42 km
Desnivell: 284 m
Reunió preparatòria: dimecres, 22 d’abril a les 20h – Atenció! Excepcionalment farem reunió dimecres perquè el dijous 23 és Sant Jordi!
Data límit inscripció: dimecres, 22 d’abril
Vocals: Enric Gil, Mike Martínez, Eva Cervelló, Jenar Indurain i Anna Vilaró

Inscripció:

Scheduled BiciCET

1 altra data:

Scheduled BiciCET