Històric

ALTA MUNTANYA · PROJECCIÓ · EXPEDICIÓ A LES TORRES DEL PAINE 🗓

Dimarts, 9 de juliol de 2019 a les 20.00 h

El 26 de desembre el Miquel Mas i el Marc Subirana van volar cap a Xile per anar a la Patagònia, concretament a les Torres del Paine. L’objectiu era escalar la cara Est de la Torre Central del Paine per la via Sudafricana (1.200 m amb dificultats de 7b+, 6c i A3).

La cara est de Torre Central és una paret de 1.200 metres de desnivell d’absoluta verticalitat. Aquesta via de la cara est va ser oberta l’any 1974 per escaladors de Sud-Àfrica molt forts i en tots aquests anys només l’han escalat 4 cordades.

La Patagonia és coneguda per un clima súper inestable. Hi ha molts més dies de mal temps que no pas de bon temps. L’escalada és molt dificultosa, et pots trobar trams amb neu, gel, o amb un vent fortíssim que no et deixa escalar. Vam portar el menjar per un mes i vam estar tot el temps en una petita cova al camp base mentre escalàvem els primers llargs de la via. Quan vam poder ens vam posar a viure a la paret en una «hamaca» durant 13 dies. Vam estar allà penjats fins que se’ns van acabar els dies.

D’aquests 13 dies, en dues ocasions, vam estar-ne 2 i mig tancats dins de l’hamaca esperant que el temps millorés, ja que no podíem sortir perquè feia molt vent i no parava de nevar. Condicions molt dures… la Patagònia és així.

Vam estar un mes sencer sense veure ningú, només el Marc, jo i les tempestes. I sense mòbil. Portàvem un telèfon satel·lital per si de cas, ja que allà no hi ha cobertura.

És una experiència mental molt interessant i força dura en la qual s’aprèn molt, tant en l’àmbit existencial com en l’esportiu.

Acte organitzat en col·laboració amb:

Històric