Històric

PETITES TRAVESSADES FAMILIARS · CAMINANT PER MONTSERRAT (L’EXCURSIÓ DE LES NEULES) 🗓

Dificultat: mitjana · recorregut: 8km · desnivell: 276m · temps de marxa: 4h
SONY DSC

Diumenge 18 de desembre

Reiterem la nostra voluntat de mantenir la tradició de poder-nos desitjar els millors  auguris, en ocasió del cicle festiu que millor encaixa els nobles sentiments de pau i germanor. Virtuts pregonades en els principis d’una excursionista a l’empara del qual s’han format una munió de generacions que, a més d’enfortir-se físicament, han sentit la fiblada del respecte i l’amor al proïsme.

Per això, com diem, les estacions climatològiques i les festes que s’esdevenen en el curs de l’any marquen unes fites que han portat a celebrar uns fets. Nosaltres, el col·lectiu de les Travessades Familiars, des de fa temps no podem faltar a la cita del que anomenen “ l’excursió a Montserrat” i que acaba inexcusablement a Monistrol,  al Restaurant de Can Bartomeu, on celebrarem un bon àpat i ens cruspirem les neules. Acabarem amb El cant dels adéus i ens desitjarem el millor de cara a l’any vinent. Recordo  una frase que sempre he portat al damunt  i que us transmeto perquè m’agrada molt: “Es canvia de somnis, d’objectius, d’aspecte. Però mai  es canvia d’amics.” Bon Nadal a tothom.

L’autocar ens deixarà a Can Maçana. Aquí, els que fem l’excursió baixarem de l’autocar per seguir a peu per la pista que ens portarà al coll de Guirló. Als que no vulguin caminar,  l’autocar els deixarà al monestir de Montserrat i a l’hora convinguda ens vindran a recollir una altra vegada a can Maçana.

Just passat el coll de Guirló, els caminadors deixarem les vistes de les planes del Bages i els Pirineus i ens endinsarem al bosc, encara amb restes  de l’incendi de l’any 1986, per un corriol a mà dreta. Respirarem la potència de la vida, que ressorgeix de les roques recremades. Arribarem a la canal del coll de la Portella, fins al refugi Vicenç Barbé. El món de les agulles comença. Aquí esmorzarem i després de recuperar forces arribarem al coll de Porc, passant per la font de l’Esllavissada. Baixarem  per un fort pendent fins a trobar el GR 7.2 . Passarem per sota de dues singulars escultures naturals: la Foradada i la  Cadireta, sota la vigilància dels Frares Encantats. El camí ens portarà a les ruïnes del corral de can Maçana, final de la sortida.
[message background_color=’lightgrey’]

Fitxa tècnica

Lloc i hora de sortida: estació d’autobusos, a les 7.30 hores
Desplaçament : en autocar
Desnivell: 276 m (acumulats + – 369 m)
Temps de marxa: 4 hores aproximadament
Dificultat: mitjana
Recorregut:  8 km
Pressupost: 30 € els socis i 40 € els no socis (inclou l’autocar i el dinar)
Inscripcions: del 5 al 15 de desembre
Informació: Ricard Alegre tel 660589520 Julia Fossas tel. 649828595 i secretaria del centre
Propera sortida:  22 de gener – Penya Segats (Baix Ebre)
Per a inscripcions d’última hora: Ramon Pitarch 937 883 283 – 616 406 719

Nota: és obligatori que els caminadors estiguin federats, o bé que és federin per un dia

[/message]

PTF AGULLES PTF CASA DE LA VILA PTF LA FORADADA

[insert_php]

$AdreçaPost=”http://ce-terrassa.cat/?p=4403″;
$NomProducte=”Petites travessades familiars Montserrat neules”;
$preu=”3000″;
$soci=”1000″;
$asseguranca=”0200″;
$comments=true;
include ‘tpv/buyformNEW.php’;
[/insert_php]

Scheduled Històric