Històric

31a Caminada Popular del Centre Excursionista de Terrassa

Diumenge 8 de novembre

Enguany, la 31a. Caminada Popular que organitza el Centre estarà ambientada en els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.
A finals del mes de juliol, els FGC van inaugurar a Terrassa tres noves estacions, les quals han representat un avanç important per la nostra ciutat en temes de sostenibilitat i mobilitat. Així doncs, volem aportar el nostre granet de sorra per potenciar aquest transport públic tan beneficiós per al medi ambient, i que sigui també el mitjà de transport que utilitzarem per traslladar-nos al lloc d’inici de la Caminada Popular.

La gran mola del Turbó tanca pel sud la vall de Benasc

Sortirem des de qualsevol de les estacions del “Catalans”, ja sigui des de Terrassa, Sabadell o des de qualsevol estació fins a l’estació del Baixador de Vallvidrera. A la mateixa estació ja hi trobarem el punt d’inici de la Caminada, on esmorzarem i començarem a caminar.
Pujarem al Tibidabo, des d’on gaudirem d’unes esplèndides vistes de Barcelona, i baixarem ja direcció nord-oest, passant per la bonica ermita de Sant Medir, el pantà de Can Borrell, rodalies de Sant Cugat, Bellaterra, Serra de Galliners, Can Parellada, Les Fonts, i entrarem a Terrassa pel Parc de Vallparadís, per acabar davant del Centre, on ens esperarà l’avituallament final!

Malgrat hom pugui pensar que serà una ruta poc agradable i, paisatgísticament parlant, massa urbana i amb massa asfalt, podem assegurar que nosaltres mateixos ens hem sorprès, i us garantim que el 90% de la ruta la farem per zones boscoses i rurals. Tampoc hi faltaran altres avituallaments durant la Caminada, a més d’un detall, sorteig de material de muntanya i alguna sorpresa més!
Aquest any volem introduir una novetat en la nostra Caminada. Volem que tot l’esforç de prepar-la, i l’esforç dels que hi participeu tinguin un valor afegit. Aquest valor, enguany, seran els infants. Properament, al Centre, iniciarem activitats extraescolars entre setmana. Seran unes activitats molt interessants, en les quals treballarem l’aspecte físic, però també el del coneixement de l’entorn i els valors que ens aporta la muntanya. Tanmateix, no tots els nens tindran l’oportunitat de poder fer-les, a causa de la situació econòmica de les seves famílies.
Nosaltres els volem ajudar. Volem que aquests nens i nenes tinguin l’oportunitat de fer activitats que els ajudin a tirar endavant la seva formació com a persones. Que puguin escollir d’entre tota l’oferta d’activitats que hi ha a Terrassa les que els poden interessar més, no només les del Centre.

Per això us proposem que, qui vulgui, faci una aportació d’1 euro. Col·locarem unes urnes tant a l’avituallament de l’inici al Baixador de Vallvidriera com al final de la caminada a la plaça Vapor Ventalló, per tal que hi pugueu fer les aportacions. D’aquesta manera, com més gent hi col·labori, més nens i nenes podrem ajudar.
Animeu-vos a participar i ajudar als nens i nenes sense recursos!

2015-10-04 10.08.32

Aquest any, i aprofitant que anirem gairebé paral·lels a les estacions dels FGC, farem una ruta llarga de 34 km.
No obstant, i per qui només vulgui caminar una estona, farem una ruta curta circular de 7 kms, que anirà des de l’estació del Baixador de Vallvidrera fins a la mateixa estació i altres rutes mitjanes fins a diferents estacions.
Per tant, la ruta és fins a Terrassa, però qui ho desitgi, podrà fer-la més curta i agafar el tren a les estacions de Sant Cugat, Bellaterra i les Fonts, ja que hi passarem molt a la vora.
La ruta es podrà fer tant caminant com corrent.

[highlight]INFORMACIÓ GENERAL PER A TOTES LES MODALITATS[/highlight]
Inici de la Ruta: Estació dels FGC del Baixador de Vallvidrera.
Horari de sortida: De les 6 del matí fins les 10. Per la ruta fins a Terrassa tancarem la sortida a les 8:00h.
Horari sortida trens: Podeu consultar els horaris a la web dels FGC. (www.fgc.cat).
El primer tren que surt de Terrassa-Nacions Unides surt a les 5:06h i arriba al Baixador a les 5:40h i des de Sabadell surt de Sabadell- Rambla a les 5:28h i arriba al Baixador a les 5:56h.
Horari sortida rutes: Des de les 6:00 fins les 8:00 ruta sencera. Fins a les 10 per la ruta curta o les mitjanes. A partir de les 10, es tancaran les inscripcions.
Arribada a Terrassa: Es preveu l’arribada de caminadors i corredors a Terrassa (Plaça Vapor Ventalló, davant del CET) des de quarts de nou del mati fins a quarts de sis de la tarda. L’hora d’arribada màxima a Terrassa és a les 17:30.
· Avituallaments: Rebosteria i Xocolata a la sortida, esmorzar de pa amb tomàquet i botifarra, aigua, fruita, begudes i avituallament especial a l’arribada.
· Hi haurà un record per a tots els participants, a més d’un llibre de rutes, un obsequi per al participant més petit i el més gran i un sorteig de material de muntanya.
· Aquest any l’organització subministrarà un got de plàstic.

[highlight]PREUS I INSCRIPCIONS[/highlight] [unordered_list style=’circle’]

  • Adults amb inscripció anticipada: 11 euros
  • Famílies de 4 participants (dos adults + 2 menors de 18 anys): 25 euros (incrementar en 3 euros cada menor)
  • De 7 a 14 anys amb inscripció anticipada: 7 euros
  • De 0 a 7 anys: Gratuït
[/unordered_list]

· Aquests preus no inclouen el bitllet, que cada persona comprarà a l’estació on agafi el tren.
· Les persones que no estiguin federades veuran incrementat en 3 euros l’import de la inscripció i quedaran acollits a l’assegurança temporal de la Caminada.
· La inscripció anticipada és fins al 6 de Novembre.
· Es poden fer a través de la web www.ce-terrassa.cat o a la secretaria del CET, de les 18:00h a les 21:30h.
· A l’estació del Baixador de Vallvidrera, de les 6:00h fins les 10:00h.
· A la sortida, és imprescindible presentar el resguard de la inscripció.
· La dificultat de la caminada és BAIXA.

[highlight]INFORMACIÓNS TÈCNIQUES[/highlight]
· La modalitat curta serà de 7 kms, amb un desnivell positiu de 335 mts i 335 negatius.
· La ruta fins a Sant Cugat té una distància de 16,70kms i un desnivell de 580 positius i 700 negatius.
· La ruta fins a Bellaterra té una distància de 21, 10kms i un desnivell positiu de 695 i 775 negatius
· La ruta fins a Les Fonts té una distància de 28,80kms i un desnivell positiu de 930 i 980 negatius.
· La ruta sencera, fins al CET, té una distància de 34,90kms i un desnivell positiu de 1045 i 998 negatius.
· Totes les distàncies es podran fer tant caminant com corrent.
· A continuació podeu descarregar els tracks:
Track 1 · Modalitat curta
Track 2 · Modalitat llarga
· L’organització es reserva el dret de recomanar a les persones que passin per l’estació de Bellaterra més tard de les 14:30 del migdia que abandonin la caminada i agafin el tren de tornada des d’aquesta estació.

Mapa n r

TROBAREU MÉS DADES TÈCNIQUES DE LA RUTA, GRÀFIQUES, PUNTS D’AVITUALLAMENT, CONTROLS I ALS FULLETONS QUE PROPERAMENT HI HAURÀ AL CENTRE.